Visum Saudi Arabie

Saudi Arabie visum aanvragen

Belgische burgers kunnen een elektronisch visum aanvragen voor hun reis naar Saudi Arabie. Via visumvoor.be vraag je binnen 10minuten je visum voor Saudi Arabie aan. Start je visum aanvraag nu!

Saudi Arabie visum informatie

Saudi Arabie visum aanvragen

Doel:

Toeristich, familie en Umrah

Kosten: 

€175 per visum

Geldigheid

VIsum is 1 jaar geldig na uitgifte datum

Levertijd:

Levertijd is gemiddeld 24-72 uur

Verblijfsduur:

Maximaal 90 dagen per bezoek

Werkwijze visum aanvragen

1. Vraag het visum voor Saudi Arabie aan

Via bovenstaande knop ga je naar het aanvraagformulier en vul je binnen 5minuten het formulier in.

2. Betaal veilig

Betaal zoals je wil met BanContact, MrCash, Creditcard of Paypal.

3. Visum wordt geleverd

Binnen ongeveer 1-3 werkdagen ontvang je het visum per mail toegestuurd!

Sinds kort heeft het koninkrijk Saudi Arabie het e-visum beschikbaar gesteld waardoor het voor toeristen naar Saudi Arabie nu makkelijker is om een visum aan te vragen.

Binnen enkele minuten kun je een visum aanvragen voor Saudi Arabie en het grote voordeel is dat een bezoek aan de ambassade of consulaat niet meer nodig is. Voorheen kon men voor Saudi Arabie alleen een visum krijgen voor zakelijke of religieuze doeleinden.

Niet iedereen kan gebruik maken van het elektronisch visum. Bewoners van Qatar en Israel hebben geen toegang tot Saudi Arabie. Burgeres van Koeweit, Oman, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten hebben geen visum nodig. Saudi Arabie heeft 50 haar grenzen opengesteld voor toeristen uit 50 andere landen.

Umrah visum

Wil je Saudi Arabie bezoeken voor de Umrah? Regel dan ook je visum op tijd. De verwerkingstijd van het visum bedraagt ongeveer 3-7 werkdagen. Zorg dat je je reisplan ook opgesteld hebt, daarmee bedoelt men de dag van aankomst in Saudi Arabie en uiterlijke dag van vertrek uit het land.

Inentingen Umrah visum

Voor je bezoek aan Saudi Arabie, in verband met de Umrah dien je aan te kunnen tonen dat je ingeënt bent tegen meningitis en ACYW135. Reist er een minderjarig persoon mee? Dan dient deze ingeënt te zijn tegen polio.

Geldigheid visum en aantal in reizen

Het visum is 1 jaar geldig na uitgifte datum en je kunt hiermee meerdere keren Saudi Arabie binnen reizen. Per reis mag je maximaal 90dagen achterelkaar aangesloten in het land verblijven.

Visum Saudi Arabie voor Belgische burgers

België is een van de 50 landen die in aanmerking komt voor het aanvragen van een visum voor Saudi Arabie.

Visumvereisten Saudi Arabie

Je paspoort dient minimaal 6 maanden geldig zijn vanaf datum binnenkomst in Saudi Arabie. Ook dien je een contact persoon of een commerciële accommodatie door te geven waar je verblijft tijdens je reis in Saudi Arabie.

Verwerkingstijd visum Saudi Arabie

Het visum voor Saudi Arabi wordt gemiddeld verstrekt binnen 24 tot 72 uur. Het kan in sommige gevallen wat langer duren. Om vertraging te voorkomen adviseren wij je om het aanvraagformulier goed te controleren voor je het verstuurt.

Nationaliteiten die in aanmerking komen voor een visum

Saudi Arabie heeft het voor burgers van onderstaande landen mogelijk gemaakt om een elektronisch visum aan te vragen. Nederland en België horen daar ook bij.

Amerika: Verenigde Staten en Canada

Azië: Brunei, China (Hong kong, Taipei, Macau), Kazachstan, Maleisië, Singapore, Zuid Korea, Japan

Australie: Australië en Nieuw Zeeland

Europa: Andorra, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Frankrijk, Finland, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Iceland, Ierland, Italië, Litouwen, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk

Medische kosten in geval van nood

Saudi Arabie heeft het verplicht gesteld om een medische zorgverzekering af te sluiten. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, wij zullen bij het verwerken van het visum dit voor je regelen. Ondanks deze verzekering raden wij onze reizigers aan om een aparte reisverzekering voor Saudi Arabie aan te vragen.

Kosten visum Saudi Arabie

De kosten voor een visum naar Saudi Arabie bedragen per persoon: €175, inclusief BTW, verplichte medische verzekering en consulaire kosten.

Spoed visum voor Saudi Arabie

De levertijd bedraagt voor Saudi Arabie gemiddeld 24 tot 72 uur. Indien je het visum eerder nodig hebt kun je een spoedaanvraag indienen. Wij zullen je aanvraag dan met prioriteit verwerken. Wij kunnen geen garanties geven over de verwerkingstijd.